مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد سبک های دلبستگی
X
تبلیغات
امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد سبک های دلبستگی

مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد سبک های دلبستگی دسته: روانشناسی
بازدید: 262 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 87 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 25

مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد سبک های دلبستگی مبانی نظری و پیشینه تحقیق مبانی نظری و پیشینه تحقیق سبک های دلبستگی تعریف سبک های دلبستگی تاریخچه سبک های دلبستگی مبانی نطری سبک های دلبستگی

قیمت فایل فقط 17,000 تومان

خرید

مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد سبک های دلبستگی

کاربرد این مطلب: منبعی برای فصل دوم پژوهش، استفاده در بیان مسئله و پیشینه تحقیق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمی پژوهشی، استفاده در تحقیق و پژوهش ها، استفاده آموزشی و مطالعه آزاد، آشنایی با اصول روش تحقیق دانشگاهی

خصوصیات محصول:

  • منابع فارسی و انگلیسی دارد.
  • ارجاع و پاورقی استاندارد دارد.
  • رفرنس دهی استاندارد دارد.
  • کاملترین در سطح اینترنت.
  • گارانتی بازگشت وجه دارد.

فرمت : doc

تعداد صفحات : 25

بخشی از متن :

دلبستگی

دلبستگی از یك مفهوم یونانی به نام (storage) كه نوعی عشق بین والدین و كودك می باشد گرفته شده است. مفهوم دلبستگی در روان شناسی جدید ریشه در كارهای جان بالبی[1] روان پزشك و روان تحلیل گر انگلیسی دارد. او دلبستگی را پیوند عاطفی عمیق افراد خاص در زندگی معرفی می نماید به طوری كه تعامل با آنها در زندگی ایجاد شعف و نشاط كرده و در هنگام استرس و تنیدگی، حضور آنها ایجاد آرامش می نماید. دلبستگی در دوره ای شكل می گیرد كه در آن حساسیت زیادی به ویژگی مراقب وجود دارد، تجربیات اولیه با آنها نوع دلبستگی را تعیین کرده و تداوم آن را در طول زمان تثبیت می نماید . اولین پیوند عاطفی بین كودك با مادر و یا مراقب او برقرار می شود. تجارب دلبستگی ما مراقبان اولیه در الگوهای كاری ذهنی بازنمایی می شوند و در طی رشد از نوزادی تا نوجوانی تثبیت می شود (زیمرمن[2] و بیكر[3]،2002). شافر و امرسون دلبستگی را به عنوان "تمایل فرد كم سن برای جستجوی مجاورت با بعضی افراد هم نوع "تعریف می نمایند، و به نظر سیرز دلبستگی در نتیجه تعامل ارضا كننده با افراد مهم محیط كودك اكتساب می گردد. دلبستگی پیوند هیجانی پایدار بین دو فرد است به طوری كه یكی از طرفین كوشش می كند نزدیكی یا مجاورت با موضوع دلبستگی را حفظ كرده و به گونه ای عمل كند تا مطمئن شود كه ارتباط ادامه می یابد ( فوگل[4] و 1997؛ به نقل از حاجی ولی زاده 1389). هر چند در تمام گونه ها نظام دلبستگی برای ابقاء گونه ها همچون غذا دادن و تولید مثل صورت می گیرد، البته این پاسخ های نا آموخته، تولید در برابر مادر ارزش انطباقی دارند زیرا مانع از آن می شوند كه جاندار از منبع مراقب دور بیفتد و گم شود (اتكینسون و هیلگلارد،1389). به نظر هارلونیز وابستگی و دلبستگی یك واكنش فطری به محرك های خاص است كه به وسیله مادر فراهم می شود ولی صرفاً ناشی از تغذیه نمی باشد، ایمنی بخشی ، گرمی و محبت كه حاصل آرامش ناشی از لمس كردن است نتیجه آن می باشد (هارلو، 1985 به نقل از اكبری ، 1390). اولین دلبستگی های قوی در حدود 8 ماهگی شكل می گیرند، و با اضطراب جدائی همزمان هستند ( بیرج،1997 به نقل از اكبری ، 1390). به محض اینكه كودك توانایی حركت بدست می آورد ممكن است انواعی از رفتارها، در او مشاهده شوند كه نشانگر شكل گیری دلبستگی هستند از جمله، حركت به سوی والدین و یا مراقب و اعتراض به هنگام ترس و درماندگی رابطه بین كودك و مراقب یك پیوند دوام دار است. حضور و ماهیت رفتار دلبستگی به وسیله رفتار نوع، مشخص می شود كه رفتارهائی را در بر می گیرد كه منجر به مجاورت با نگاره دلبستگی می شود ( كولین[5]،1996). رفتارهای دلبستگی واضح كودكان، شامل گریه، لبخند زدن، فرا خوانده، لمس كردن، دنبال كردن، چسبیدن و اعتراض شدید هنگام تنهایی با غریبه ها است( كولین،1996).

به طور كلی بالبی در سالهای (1989-1969) مفهوم دلبستگی را بر اساس چند خصیصه مهم چنین توصیف می كنند:

رفتار دلبستگی شامل هر نوع رفتاری است كه پیامد آن حفظ برقراری مجاروت با مراقب باشد .

رفتار دلبستگی كه در آغاز به صورت واكنش هائی به منظور حفظ مجاورت كودك و والدین است به تدریج در خلال تحول بهنجار، برای تضمین روابط عاطفی بین بزرگسالان نیز بروز می كند. بهمین دلیل رفتار دلبستگی و پیامدهای عاطفی آن در سراسر زندگی همواره بروز می کند.

رفتار دلبستگی خصیصه گونه های زیادی از حیوانات است و چون این رفتار باعث حفظ مجاورت با مراقبین می باشد میزان خطرات را كاهش داده و در بقای نوع مشاركت دارد.

تجربه های فرد با نگاره دلبستگی در خلال سالهای كودكی و نوجوانی مسیر رفتار و الگوی دلبستگی وی را در سراسر زندگی تعیین می كند.

بخش عمده ای از شدیدترین هیجان ها در خلال شكل گیری، حفظ ، قطع یا تجدید روابط دلبستگی آشكار می شوند، و از آنجا كه هیجانها به طور معمول چگونگی حالت های عاطفی یك فرد را منعكس می كند، روان شناسی و آسیب شناسی هیجان ها بیشتر به منزله آسیب شناسی حالتهای عاطفی و به ویژه دلبستگی در نظر گرفته می شوند(اكبری ، 1390).



[1] -Bowlby , j.T.

[2] - Zimerman

[3] - Becker

[4] -Fogel , A.

[5] -Colin , V.L.

قیمت فایل فقط 17,000 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد سبک های دلبستگی , مبانی نظری و پیشینه تحقیق , مبانی نظری و پیشینه تحقیق , سبک های دلبستگی , تعریف سبک های دلبستگی , تاریخچه سبک های دلبستگی , مبانی نطری سبک های دلبستگی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
logo-samandehi
'گارانتی خرید
logo-guarantee
Addurl.nu